top of page
Søg
  • Forfatters billedeVic Thymus

Reishi svamp - udødelighedens svamp

Denne svamp har en del nick names, bla udødelighedens svamp.


Den er en kendt svamp i kinesisk medicin. Og nu også blevet populær i Vesten som et kosttilskud.


Svampen kan findes (sjældent) i naturen, selv i Sverige, vokser på stammer og løvtræers rødder. Men bliver i stort omfang produceret kommercielt.


Reishi indeholder polysakkarider som kaldes beta glukaner. Polysakkarider er en langkædet kulhydrat molekyle, og mulige præcis denne slags har en helt fantastisk indflydelse på immunforsvaret. I vores krop har vi nogle immunøer. Dvs områder hvor der sidder en masse celler, som arbejder for immunforsvaret. Et sted er i tyndtarmen det kaldes det Peyerske Plaque. Når vi spiser mad med betaglukaner, så giver dette en stimulation til disse immunøer, så man helt naturlig for aktiveret sit immunforsvar. Immunforsvarets celler genkender de beta glukaner fra svampen og går i gang med at forberede at ødelægge vira og bakterier og kræftceller - alt som immunforsvaret på normal vis tilintetgør. Betaglukanerne sætter bare gang i processen så kroppen bedre rustet til at klare kampen mod disse vira eller bakterier.


Betaglukanerne selv bliver ikke optaget men gør bare en masse godt på sin vej gennem tarmsystemet.


Det er en fiber så det hjælper fordøjelsen. Det kan trække kolesterol med ud og kan derfor virke kolesterol nedsættende. Samt blodsukkersænkende.


Alt i alt en meget fin svamp at få ind i sin kost. Endte som pulver i en smoothie eller kapsler.


Selv drikker jeg en lækker te med lucuma og reishi (ca 1/10 reishi pulver og 9/10 lucuma pulver) blandet op i Mandelmælk. En lækker helse-latte. Smager lækkert 🫖 nydes varm eller kold.


Knus,


Vicky

26 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page